Genel

Kazak Halkının Üç Ulu Çınarı SUBÜ’de Anıldı

Kazak halkının üç ulu çınarı Saken Seyfullin, İlyas Jansügirov ve Beyimbet Maylin Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) düzenlenen program ile anıldı. 

Ankara’da TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından Kazak halkının üç ulu çınarı “Üç Arıs” anma programı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliğinde düzenlendi. SUBÜ Kazakistan Öğrenci Topluluğu tarafından TÜRKSOY, Türk Dil Kurumu, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve SASKİ Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe SUBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Naci Çağlar ve Prof. Dr. Ali Fuat Boz, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Türk Dünyası Bir Bedenin Uzuvları Gibi”

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, Türk dünyasının bir bedenin uzuvları gibi olduğunu belirttiği konuşmasında “Bu büyük bedenin sağlığı ilelebet daim olsun, hiç bozulmasın. Kazakistan’ın Ankara büyükelçiliği, TDK ve Sakarya Uygulamalı Bilimler iş birliğinde bugün burada kazak halkının üç ulu çınarının 125’inci doğum yıl dönümünü sizlerle birlikte yâd edeceğiz. Bu vesile ile bu özel günde yanımızda olduğunuz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz. Kazak tarihine emsalsiz fedakârlıkları ile damgasını vuran üç ulu çınar Saken Seyfullin, İlyas Jansügirov ve Beyimbet Maylin’ ile ilgili konuşmacılarımız bizleri bilgilendirecek. Onları saygı ve şükran ile anıyoruz” diye konuştu.

TÜRKSOY

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest