GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Katil Çin, Doğu Türkistan’dan defol

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada ”Çinin Doğu Türkistanda uyguladığı Soykırımı protesto ederek yazılı açıklamada bulundu ‘’ Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmüne dünya seyirci kalırken, bölgedeki toplama kampında insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaktadır.

Çin işgal yönetimi, Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine karşı etnik Yok etme amaçlı katliamlarına her gün bir yenisini ekliyor. Dünyaya, TÜRK DÜNYASINA, TURAN SEVDALILARINA, STK’lara, uluslararası örgütlere ve devletlere sesleniyoruz Doğu Türkistan’da Müslüman Türkler yok ediliyor.

Çin yönetimi yayınladığı bildiride, Doğu Türkistan olarak da bilinen Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki memurlar, öğrenciler ve öğretmenlerin ORUÇ TUTMALARINI YASAKLADI. Ayrıca Uygurlara ait lokantalara, oruç saatlerinde açık olma zorunluluğu getirildi. Müslümanların işlettiği restoran ve dükkânlarda sigara ve Alkol satışına devam etmeleri istendi.

Uluslararası gözlemciler ya da yabancı gazetecilerin iddiaları araştırmak üzere bölgede bağımsız çalışmasına ise izin verilmiyor.

çin - doğu türkistan
çin – doğu türkistan

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest