GenelGüncelTürk Dünyası

KARDEŞ AZERBAYCANLA HER ZAMAN BİRLİKTEYİZ

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış, Azerbaycan’ın Tovuz bölgesinde Ermenistan birlikleri tarafından Azerbaycan’a yönelik yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Güney Kafkasya dahil, dünyanın neresinde olursa olsun refah, huzur ve barışın sağlanması, kan ve gözyaşının dinmesi için ilgili ve yetkili herkesi, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ettiklerini bildirdi.

Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet, tek millettir.”Kırım Tatar halkı olarak dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Ayrıca Ermenistan, Azerbaycan’a ait Yukarı Karabağ ve çevresinde işgal ettiği toprakları terk etmeli, hak ve hukuk tanımayan işgalci tutumundan derhal vazgeçmelidir.

Bu vesile ile işgalci Ermenistan birliklerinin saldırısı sonucu şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest