Genel

Kardeş Azerbaycan’dan Barış Pınarı Harekatı’na resmi destek

Sənan Turanli QılıncArslan/Azerbaycan

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın terör tehdidinin ortadan kaldırılmasına, mültecilerin evlerine dönmelerine, insani sorunların çözümüne, barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağı belirtildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’ın, terörizmin tüm biçimlerini ve tezahürlerini şiddetle kınadığı ve uluslararası toplumun terörle mücadeledeki çabalarını desteklediği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu bağlamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Barış Pınarı Harekatı’nın, Suriye’nin toprak bütünlüğü kapsamında terör tehdidinin ortadan kaldırılmasına, mültecilerin evlerine geri dönmelerine, insani sorunların çözümüne, barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağından eminiz.”

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest