Genel

Karadağ’ın Küresel Covid 19 Salgını Mücadelesine TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Karadağ’ın Tuzi Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Karabuşko Polye ve Şipçanik semtlerinde yaşayan ihtiyaç sahibi 300 aileye temel gıda ve temizlik malzemesi desteğinde bulundu.

TİKA

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen yeni tip Koronaya karşı Karadağ Hükümeti tarafından sıkı tedbirler alınıyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen salgından korunmak için alınacak bireysel önlemlerin başında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kişisel temizlik ve yaşadığımız alanların hijyeni geliyor.

Karadağ’ın en genç belediye statüsünü taşıyan Tuzi Belediyesinde pozitif vaka sayısında yaşanan hızlı artış sebebi ile OHAL ilan edilmiş olup aileler 24 saat karantina altında tutuluyor.

Ülke genelinde alınan sıkı tedbirler ve hastalığın hızla yayılması sebebi ile sokağa çıkamayan dezavantajlı (Yaşlı ve Engelli) kişiler başta olmak üzere Tuzi Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Boşnak ve Arnavutların yoğun olarak yaşadığı Karabuşko Polye ve Şipçanik semtlerinde yaşayan toplam 300 aileye yönelik temel gıda ve temizlik malzemesi desteğinde bulunuldu.

Hazırlanan temel gıda ve temizlik malzemesi paketleri Karadağ İslam Birliği uhdesinde hizmet veren Zekât Vakfı işbirliğinde ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar ulaştırıldı.

Gerçekleştirilen projeden faydalanan yaklaşık 1.500 kişi, bu zor süreçte Türkiye’nin kendilerini unutmadığını dile getirerek Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkürlerini bildirdi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest