GenelGüncelTürk Dünyası

Japonya Müzik Enstrümanları Müzesi’nde TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası sahne aldı

TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası, 18 Kasım 2018 tarihinde Japonya’nın sadece müzik aletlerinin yer aldığı ilk müzesi olma özelliğini taşıyan Hamamatsu Müzik Aletleri Müzesi’nde özel bir etkinlikle sahne aldı.




Dünyanın dört bir yanından toplanın enstrümanların sergilendiği müzede hazırlıklar aylar öncesinde gerçekleştirildi. TÜRKSOY ve müze arasında geliştirilen işbirliği sonucunda TÜRKSOY Halk Çalgıları Japonya Turnesi’ne Hamamatsu şehri de eklenmiş oldu.

TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası
TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası

Müze üyelerinin ve bölgede yerleşik halkın davetli olarak katıldığı konser sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Konser öncesinde TÜRKSOY ile gerçekleştirilen işbirliği ve Türk dünyası müzik aletleri hakkında misafirlerle ayrıntılı bilgiler paylaşan müze direktörü Kazuhiko Shima, farklı ülkelerden seçkin sanatçıları Hamamatsu Müzik Aletleri Müzesi’nde bir aryaa getirdiği için TÜRKSOY’a teşekkürlerini sundu.

Turneye katılan sanatçıların tamamnın yer aldığı etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Konser sırasında eğlenceli dakikalar geçiren izleyicilere, orkestranın kullanmakta olduğu enstrümanlara dair çeşitli sorular da soruldu. Soruları doğru cevaplayan sanatseverlere TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası DVD’si armağan edildi.

TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası
TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası
TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası Japonya
TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası Japonya

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest