GenelGüncelKırım'ın Sesi GazetesiKültür SanatTürk Dünyası

İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Muhteşem ‘Nevruz Bayramı Kutlaması’ Etkinliği

İstanbul Kültür Üniversitesi Kırgız Dostluk ve Kültür Derneği, Kırgızistan Başkonsolosluğu ile birlikte baharın gelişini kutlamak ve Türk kültürüne has Nevruz geleneklerini paylaşmak amacıyla “Türk Kültüründe Nevruz Bayramı Kutlamaları” etkinliği düzenliyor.

  İstanbul Kültür Üniversitesi – İKÜ Kültür Noktası, baharın gelişini kutlamak ve Türk kültürüne has Nevruz geleneklerini paylaşmak amacıyla “Türk Kültüründe Nevruz Bayramı Kutlamaları” etkinliğini düzenleyecek.

13 Mart Çarşamba günü İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Nevruz Paneli’ ile başlayacak olan etkiliğe Dr. Shurubu Kayhan , Dr.Güllü Karanfil,Öğr.Gör.Özay Şeker ve Ayten Namazova konuşmacı olarak katılacaklar.

14 Mart Perşembe günü 12.00-17.00 saatleri arasında Ataköy yerleşkesi arka bahçede gerçekleştirilecek etkinliğin açılış konuşmasını
İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel yapacak.

Program; Sümelek dağıtımı, “Kırgız Halk Dansları Gösterisi” ve “Üpelhan Seyilbekova-Erlan Jandarbay” konseri ile son bulacak.

İletişim: Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birimi

İlgi Alanları: Dans Gösterisi, Konser, Ataköy Kampüsü, Kültür Noktası

Zaman: Perşembe, 14 Mart 201912:00 – 17:00

Yer: Ataköy Yerleşkesi


Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest