GenelGüncel

İngiltere’den Ukrayna İçin Karadeniz’e Savaş Gemisi..

İngiltere, Kraliyet Donanmasına ait bir savaş gemisini Karadeniz’e gönderdiklerini açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson ile Ukrayna savunma bakanı Stepan Poltorak Ukrayna’nın liman şehri Odessa’da bir araya geldi.

Yapılan görüşmeler sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan
Gavin Williamson, Ukrayna’nın Rus düşmanlığıyla karşı karşıya kaldığı sürece Birleşik Krallık’ta sağlam bir ortağı olacağını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson ”HMS Echo’nun burada olmasının sebebi, ilk olarak Ukrayna’yla olan dayanışmamızı ve Ukrayna’nın tek başına olmadığını göstermek. Aynı zamanda seyrüsefer serbestisi ve donanmaların Karadeniz’de faaliyet gösterme özgürlüğü çerçevesinde Odessa gibi limanlara gelme hakkımız olduğunu da gösteriyoruz. Karadeniz, Rusya’nın denizi değil, uluslararası bir deniz” dedi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest