Iğdırda Gençlerle Söyleşi Geçirildi
Iğdır Azerbaycan Evi, Ebedi Birlik Gençlik Kamu Birliği ve Iğdır Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun ortak organizasyonuyla Iğdır Üniversitesi öğrencileriyle “Gençlerle Söyleşi” adlı bir buluşma gerçekleşti.
Toplantının açılışını yapan Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir Acar, gençlere Iğdır’ın tarihi, coğrafi konumu, tarihi ve kültürel bölgeleri, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde Iğdır’ın önemli rolü ve bu konuda gençlerin yürütebileceği faaliyetler hakkında bilgi verdi.
“Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev ise gençleri selamlayarak Azerbaycan-Türkiye kardeşlik ilişkilerinden, Iğdır’ın ve Iğdır’da bulunan Iğdır Azərbaycan Evi’nin bu ilişkilerdeki katkılarından bahsederek gençleri birliğe çağırdı.
Şahin Aliyev, gençlere verdiği destek ve girişimleri dolayısıyla Ziya Zakir Acar’a teşekkür etti, kendisine 1. dereceli “Hacı Zeynalabdin Tağıyev” madalyasını, yazarı olduğu “İlhamlı Zafer – 20” ve “Kıbrıs – Doğu Akdeniz’de Türklerin Ebedi Kalesi” adlı kitaplarını hediye etti. Fatma Zehra Oğuz’a ise Azerbaycan-Türkiye gençleri arasındaki ilişkilere yaptığı katkılardan dolayı “Ulu Önder” diplomasını takdim etti.
Etkinliğin sonunda Ziya Zakir Acar, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora ile İş Üzere Devlet Komitesi’nin desteğiyle Bakü Devlet Üniversitesi’nden Iğdır Azerbaycan Evi’ne hediye edilen 600 adet kitabın tanıtımını yaptı ve gençlerin bu kitaplardan ve Iğdır Azərbaycan Evi’nden her zaman faydalanabileceklerini dile getirdi.
Etkinlik hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

