GenelGüncel

Hayat kolay değil güzel olmalı

Nasıl bir insan olduğumu unutursam hatırlamak için …✍

 Ben bugün AVM de geçmişte aynı kursta okuduğum bir gençle karşılaştım.  Üç yıl geçmişti aradan… Kurstaki arkadaşlar hakkında biraz konuştuk. Kim nerede, ne yapıyor, hangı sanat dallarında diye … Okul başlarken hepimizin gözleri parlıyordu. Kendimize de çok güveniyorduk dedik  ve sustuk sanki ne değişti diye düşündük. Ama hayal peşinden koşmak …O kadar kolay değil. Hayat çok zor.  Pandemi sürecinde hayal etmenin değil kendi sağlığımıza  bakmanın daha önemli olduğunu öğrendik dedi.

-Hayal  eden cesur yürekli  sanatçılar olmasaydi  dünya milletlerinin mirası  olan eserler meydana gelmezdi ve biz de onlardan etkilenip daha farklı  bir şeyler yapmaya devam edemezdik  dedim. Ama herkesin fikri kendisine kaldı. Kurstakilerin çoğu başka alandaymış, hayatın zorluğundan  hayalleri yıkılmış ve öylece hayallerinden vazgeçmişler… Bende de öyle oldu yapacak birşey yok  dedi… Ya sen yaşamaya yeni başladın neden böyle konuşuyorsun? derken aynı kursta, aynı amaçla okumuş olsakta  hayata farklı  açılardan  baktığımızı anladım.

Içimden: Bir kişi kendini bir kafese koyduysa, kimseye  şikâyet etmemeli dedim herkes kendi işi ile ilgilenir dedim ve  yollarımız ayrıldı. Sonradan hayatın  kötü yönünden  dersler alıp  iyi yonlerini  bulmaya çalıştığım için kendime  ne kadar saygı duymalıyım dedim kendi kendime.

Dostum, kim söyledi Hayal peşinden koşmak kolay diye? Kim söyledi hayat seni hiç kırmayacak hiç düşmeyeceksin diye? Bana bak, ben kaç kere düştüm biliyor musun? Kaç kere acı çektim? Her sıfırdan başladığımda  artık acı çekemem  canımı yakamam diye düşünürken  pat diye hayat yeniden  beklemediğin bir sürpriz yapıyor.  Güzel tarafi da var kötü  tarafı da  var. Kolay mı yaşamak, Bence kolay değil güzel olmalı.

Üzüldüm o bir gençti  23 yaşındayken 90 küsur yaşındaki  bi insan gibi bakıyor hayata. Hiç umudu yok, hiç hayali yok…korkuyla yaşama yolunu seçtiği için üzüldüm.

Tabii yaşamda korkular da çok ve bitmez emin olun. Öyle olsada hayata bir defa geliyoruz

Yaşamaktan korksakta korkmasakta sadece bir kere yaşıyoruz.

…Güzel hayal ile yaşamaya cesaretin var mı?

Kunzipa Rahimkyzy,  Kazakistan,  Taraz sehiri.

Ege Toprak,  Türkiye,  Istanbul sehiri.

Kırgızistan-  Türkiye Manas Üniversitesi öğrencileri.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest