GenelGüncel

Güvenlik Politikaları Uzmanı Yarar Seydişehir’de

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Gündemi” konferansına katıldı.

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Gündemi” konferansına katıldı.

Yarar, Şaban Cengiz Kültür Merkezindeki konferansta, Türkiye’nin teknolojik olarak neredeyse her türlü silahı yapacak duruma geldiğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı ile terörün adeta belinin kırıldığını belirten Yarar, “Şu anda İHA, Siha ve F16 savaş uçaklarımız var. Teknolojiyi neredeyse kendimiz yapar hale geldik. Bu sayede terör örgütlerinin dağda ve arazilerde tutunma şansı kalmadı. Afrin’deki operasyonla terörün beli tamamen kırıldı. Bu memleket eski memleket değil. Kullandığımız teknolojik silahlarla dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız.” diye konuştu.

Yarar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün bir cemaat yapılanması olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“FETÖ, bir terör örgütüdür. Siz hangi cemaati bugüne kadar terör içerisinde gördünüz? FETÖ’yle ne kadar uğraşılması gerekiyorsa uğraşılmalı, mücadele edilmelidir. Bir zamanlar kendilerini iyi gizlemişler ama şimdi gizlilikleri kalmadı. 15 Temmuz’da 250 kahraman biz rahat uyuyalım diye değil, bizler uyanalım diye şehit oldular.”

Erken seçim konusuna değinen Yarar, “Seçime gidilmesi kadar dünyada başka güzel bir şey var mı? Suriye’de, Irak’ta, Kırım’da şu an seçimlere gidilebilinir mi? Tabii ki hayır. Onun için sonuç hayırlısı olsun.” dedi.

Konferansa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

mete yarar
mete yarar

Öte yandan Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Günleri etkinliği çerçevesinde konferans verip kitaplarını imzalayan ünlü Güvenlik Uzmanı ve Yazar Mete Yarar ile Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Kırım konusunu konuştular.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada Her platformda her toplantıda Kırım konusunu gündemde tutuyoruz. Güvenlik uzmanı Yazar Mete Yarar beyefendi ile Kırım konusunu ve Türkiye’de Kırım Tatar dili ile yayın yapan www.kiriminsesigazetesi.com ve Kırımınsesi gazetesi üzerine konuştuk.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest