GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Ganire Paşayeva’nın Ölüm yıldönümünde Ailesine ŞEREF YARLIĞI Takdim edildi.

Türk Dünyası’nın Acı Kaybı: Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayevanın Ölüm yıldönümünde Ailesine ŞEREF YARLIĞI Takdim edildi.
Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı ve Kırımınsesi Gazetesi Sahibi Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada “ Ganire Paşayeva, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilere büyük katkı sağlamış ve Türk kültürüne saygı duymuş bir isimdi. Paşayeva’nın vefatı, Türk dünyasını yasa boğdu. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın Türk Dünyasına hizmetlerinden dolayı ailesine Şeref Yarlığı takdim ettik.

Türk Dünyasının yürekli kızı Ganire Paşayeva’yı vefat yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz…

Ganire Paşayeva, Türk Dünyası’na adanmış bir hayatın sembolü olarak her zaman saygı ve minnetle anılacaktır. Onun cesur duruşu, azmi ve fedakarlıkları, Türk Dünyası’nın geleceği için ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Ganire Paşayeva’nın anısını yaşatmak, onun bıraktığı yolda yürümek, bizler için kutlu bir görevdir. Onun ruhu, her zaman bizimle olacak ve bizlere ilham vermeye devam edecektir. Aziz hatırası, Türk Dünyası’nın birlik ve beraberliği için çalışmaya devam edenlere güç verecektir.

Ganire Paşayeva’ya Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz. Mekânı cennet, ruhu şad, kabri nur olsun.

Ganire Paşayeva, Azerbaycan Meclisi’nde Milletvekili olarak görev yapan ve Türk Dünyası’nda da sevilen bir politikacı, gazeteci ve yazarıydı. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan Ganire Paşayeva, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ganire Paşayeva’nın ölümü sonrasında yaşamı ve kariyeri ile ilgili bilgiler merak ediliyor. İşte, Ganire Paşayeva kimdir, neden hayatını kaybetti? sorusunun cevabı ve Ganire Paşayeva’nın biyografisi.

24 Eylül’de Bakü’de hipotonik durum nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Paşayeva, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Türk dünyasına katkılarıyla tanınan Paşayeva’nın ölümü büyük üzüntü yarattı. Peki Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşındaydı, nereliydi, neden öldü…

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir? Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975’te Azerbaycan’ın Tovuz ilçesine bağlı Düz Kırıklı köyünde dünyaya geldi. Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde pediyatri ve Bakü Devlet Üniversitesi’nde uluslararası hukuk eğitimi aldı.

1998’de ANS televizyon kanalında gazeteciliğe başladı ve burada farklı pozisyonlarda çalıştı. 2005’te Haydar Aliyev Vakfı’nın halkla ilişkiler müdürü oldu.

2005 yılında bağımsız olarak milletvekili seçildi ve Azerbaycan Millî Meclisi’ne Tovuz temsilcisi olarak girdi. Millî Meclis’te Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Komisyonu üyesi olan Paşayeva, ayrıca Azerbaycan-Gürcistan, Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Gruplarına başkanlık veya üyelik yaptı. Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde de Azerbaycan Cumhuriyeti adına görev aldı.

Ganire Paşayeva, evli değildi ve Türkçe, Rusça ve İngilizce biliyordu.

Aşk başka isimli bir şiir kitabı yayınlamıştı.

2017 yılından itibaren Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

Paşayeva, 24 Eylül 2023’te hipotonik durum sebebiyle hastaneye kaldırıldı ve 28 Eylül 2023’te hayatını kaybetti.

ganire paşayeva mezarı
ganire paşayeva mezarı
ganire paşayeva şeref yarlığı
ganire paşayeva şeref yarlığı

ganire paşayeva - şeref yarlığı
ganire paşayeva – şeref yarlığı
ganire paşayeva - şeref yarlığı
ganire paşayeva – şeref yarlığı

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pin It on Pinterest