GenelGüncelTürk Dünyası

Ganire Paşayeva Biz Azeri değiliz, Türküz


Ganire Paşayeva, Azerbaycan Millî Meclisi’nin 3. dönem milletvekili olan Azerbaycan Türkü hukukçu, hekim, gazeteci ve siyasetçidir.

Ganire Paşayeva kendisine sorulan Azerimisiniz sorusunu ” Ben Türk’üm. Azeri diye bir şey yoktur. Ne yazık ki bunu daha çok Türkiye’de yapıyorlar. Azeri esasında İran’da küçük bir etnik gruptur ve kendilerini Türk saymıyorlar. Azeri değiliz, Türküz. Azerbaycan Türküyüz. ” şeklinde cevapladı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

One thought on “Ganire Paşayeva Biz Azeri değiliz, Türküz

  • Türk Milletini Farklı isimlerle Adlandıranlar Türklerin birlik ve Beraberliğini parçalamak gayesi ile hareket ediyorlar. Büyük TÜRK İPARATORLUKLARI zamanında hepisi Türk olarak isimlendirilenler. Sonradan Dinler (Hiristo,Arabi,Yahudi) gibi soyguncu hırsızlar Türkı birliğini parçalayıp yenmek için uydurdular,dillerini de Bozarak… http://www.depremerkenuyari.com

Yorumlar kapatıldı.

Pin It on Pinterest