Güncel

Fikret Yurter vefat etti

Taziye/Condolences – Fikret Yurter

Kırım Turkleri Amerikan Birliğinin değerli üyelerinden Fikret Yurter, 1 Mayıs 2020 tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuştu.
Fikret Yurter, Cemiyetimizin bina alımında ve tadilatında öncülük eden, Kırım Tatar Şehitler Abidesinin tasarımcısı eski Başkanımız, Kırım Tatar Davasına hayatını adamış insandı.
Geride kalan acılı eşi Hatice, oğlu Bora ve kızı Ayser ve tüm ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz.
Merhum için Allah’tan rahmetler niyaz ederiz.

We regret to inform you that Fikret Yurter, member of the American Association of Crimean Turks has passed away today, May 1st.
The former President of the American Association of Crimean Turks, the designer of the Crimean Tatar Martyrs’ Monument, leading the way in purchase and renovation of our building, had dedicated his life to the Crimean Tatar cause.
Our deepest condolences go out to his wife Hatice, son Bora and daughter Ayser, and the rest of his family and all his loved ones and our community.
May God grant him peace and mercy.

KirimTurkleri AmerikanBirligi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest