GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Erzincan’da düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumunda Şeref Yarlığı Takdim Edildi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım’ın himayelerinde, Türk Devletler Teşkilatının Aksakallılar Konseyi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde 9 Ekim’de başlayan sempozyuma, 43 ülkeden yaklaşık 800 uzman akademisyen ve Aksakallılar Heyeti üyeleri katıldı.

Sempozyumda yapılan oturum ve çalıştaylar sonucunda “Türk Dünyasının Geleceğinin Tasavvurunda Üniversiteler Arası İşbirliği ve Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi İş Birliği Protokolü” oluşturuldu.

Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinde bulunan 100 üniversitenin imza atacağı protokol metni, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senato Salonunda törene katılan 17 üniversite rektörünün imzasıyla başladı.

Dünya Kırım Tatar Derneği Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  Prof. Dr. Abdulkadir Gül ve Prof. Dr. Ali Kafkasyalıya Şeref Yarlığı takdim etti.

Şeref Yarlığı töreninde konuşan Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış ‘’ Erzincanda Türk Dünyası sempozyumunda İsmail Bey Gaspıralının Dilde Fikirde İşte Birlik idealinin gerçekleşmesi için büyük adım atıldı. Türkçe kanuşanlar bir araya geldi. Emeği geçen bizleri davet edip şereflendirenlere teşekkür ediyorum.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest