Kültür Sanat

ER VAQIT KÜÇLÜ OLMAMIZ KEREK

Duşmanlarımız bizlerni dünyanıñ çeşit ülkelerine sürgün etip yoq etmek istediler. Birlik ve be-raberligimizni ğayıp etmek içün dinimizni, tilimizni unuttırmağa tırıştılar. Ğurbetlikte yaşağan baba-dedelerimiz büyük qıyıncılıqlarnı başından keçirdi, amma Allahnıñ yardımınen mil-letimiz kenede birlik-beraberlig-ini ğayıp etmedi. Yarım asırlıq sürgünlikten soñ halqımız baba-dedelerimiz toprağına qaytmağa başladı. Bunı istemegenler bi-zlerni içimizden parçalap, bir-bir-imizge duşman yapmağa areket eteler. Böyle vaqıtta ğayet diqqatlı ve uyanıq olmaq kerek-miz. Ötmek parçalanıp, loqma alına ketirilgen soñra yutula. Bir-lik olğan bir milletni yeñmek mümkün degil. Bunıñ içün onı içinden parçalap, soñ qolaylıqnen yeñeler. Tarih boyunca bu ervaqıt böyle olğan, musulmanlar bunıñ pek çoq zararını körgenler. Bugün bütün musulman ülkelerinde alıp barıla yatqan siyasi yoyunlarda bu maqsatnen yapıla.

Musulmanlarnı bölip, parçala-maq içün İslâmnıñ ilk yıllarından başlap fitne-fesat areketleri başladı ve yuqumlı bir hastalıq kibi bukünge qadar yetip keldi. Dinimizniñ birlik ve beraberlik çağıruvına diqqat etkenler, duşmannıñ qurğan fitne tuzaqlarına tüşmekten qurtulır, Yüce Rabbimizniñ“ Bölünip parçalanmañız ”(Aliİmran103) emrine diqqat etmegen musul-manlar ise küçüni, quvetini ğayıp eter ve duşmannıñ eñ accı eziyetler inen qarşılaşırlar. Bizni em bu dünyada, emde ahırette zararğa oğratajaq olğan duşman tuzağına saqın aldanmayıq .İslâmnıñ birlik ve beraberlik çağıruvna diqqat eteyik .Keçmişte yaşanğan, bugünde dünyanıñ çeşit ülkelerinde tekrarlanğan felâketlerin ders alayıq. Bir seadet küneşi olaraq doğğan İslâmiyet, renkleri ve tilleri bir-birinden farqlı olğan insanlarnı bir inam etrafında birleştire ,kin ve duşmanlıqnı yoq etip, haqiqiy bir bahtlı yaşayışqa ve mabet-likke alıp bara. Aslında İslâm ke-limesiniñ bir manasıda“barış”,“ mabetlik”demek. Bu sebepnen musulman–baht-seadet ve mabetlik içinde yaşağan insan demek. Baht ve seadet içinde olmaq; birlik ve beraberligimizni sağlamlaştırmaqnen mümkün

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest