GenelGüncel

Emine Ceppar, Rusya’yı Kırım Platformuna kesinlikle davet edeceğiz ve davet için uygun yöntem arıyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Rusya’yı Kırım Platformuna kesinlikle davet edeceklerini ve davet için uygun yöntem aradıklarını belirtti.

Ukrayna medyasında yer alan habere göre Ceppar, Rusya’nın Kırım’daki durumdan sorumlu olduğu için Kırım Platformuna katılması gereken ilk ülke olduğunu vurguladı.

Bu nedenle Rusya’yı kesinlikle platforma davet edeceklerini belirten Ceppar, “Davet edeceğimizi daha önce açıklamıştık. Davet için uygun yöntem arıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’ı uluslararası gündeme taşımak için Kiev’de Kırım Platformu’nun gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest