GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Ebedi Birlik Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev, Azerbaycan-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler ebedi olacaktır

“Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği organizasyonunda Kardeş KKTC’nin Cumhuriyet Meclisi başkanı Zorlu Töre ile “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler| Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantı gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler| Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantı’sına online olarak bağlanarak katılımcılara açıklamalarda bulundu.

şahin aliyev
şahin aliyev


Zoom platformu üzerinden Azerbaycan “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği’nin düzenlediği “Azerbaycan-KKTC arası ilişkiler| Kıbrıs Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesidir” konulu toplantısı gerçekleşti. Etkinliğe KKTC’den Meclis Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan’dan “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev ve diğer STK temsilcileri ile genç diplomatlar yer aldı.
Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre, etkinliğe katılanları selamlayarak, her üç devletin de birbirine soy bağıyla bağlı bir topluluk olduğunu, aynı kaderi, aynı acıyı paylaştığını vurguladı. Konuşmasında Töre: “Avrupa devletleri birliği var, Arap devletleri birliği var, İskandinav devletleri birliği var, Türk devletleri birliği neden daha da inkişaf etmesin?” ifadelerini kullandı.

ÖRE: AZERBAYCAN-KKTC İLİŞKİLERİ ARTAN BİR ÇİZGİDE GELİŞMEKTEDİR VE BU BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Meclis Başkanı Töre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İLHAM ALİYEVin Türkiyeye ziyareti çerçevesinde: “Azerbaycan, Şuşada düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatının toplantısına KKTC’nin Cumhurbaşkanı ERSİN TATARI da davet edeceğiz.” – konusuna değindi. Bu mevzunun Azerbaycan-KKTC arası ilişkilerin artmasındakı önemine vurgu yaptı. Töre konuşmasında “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyetinin biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için mühüm önemi var” dedi.
Töre sözlerinin devamında ise “Azerbaycan nasıl ki zulümler yaşadığı halde Bayrağını göklerde nasıl dalgalandırdı nasıl kararlı durdu bizde aynı şekilde KKTC bayrağımızı dalgalandırıyoruz ve göndere çekilen Bayrağımız asla inmeyecektir” ifadelerini kullandı.
TÖRE “Ebedi Birlik” şemsiyesi altında birleşen Türk dünyası gençlerine: “Sizler birer bayraksınız! Bayrağı asla yere düşürmeyeceksiniz! Yere düşenin elinden bayrağı kapıb daha da ileri koşacaksınız! Ve Türk Milletinin yüksek manfaatları için nerede olursanız olun Azerbaycanın, Türkiyenin, KKTC-nın ve diğer Türk devletlerinin bayrağını daha da zirvelere taşıyacağız. Hedef daim Zirve olmalıdır! Gençlerimizin daim böyle ideallari olması gerekir! Biz Vatan için, Bayrak için, Din için, Millet için can verenleri minnetle anıyoruz!” – söyledi.
Zorlu TÖRE konuşmasının sonunda merhum Nihal Atsızın: Kahramanlık ireli atılıb geri dönmemektir! Kahramanlık bayrağı yere düşürmemektir! Kahramanlık yere düşenin elinden bayrağı kapıb daha ileri koşmaktır! Kahramanlık Türk Milletinin yolunda son nefesimize kadar devam etmekdir!”

şahin aliyev
şahin aliyev

ALİYEV: BİRLİKTELİĞİMİZ EBEDİ OLACAKTIR
“Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev, projenin amacı ve Azerbaycan-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliğinin KKTC ile ilgili yaptığı programların önemi hakkında geniş bilgi verdi. ”Kıbrıs: Doğu Akdenizde Türklerin Ebedi Kalesi” adlı Azerbaycan türkcesinde yazdığı kitabın önemine değindi ve Türk dili konuşan ülkelerin dostluk, kardeşlik ve ittifak bağlarını güçlendirmek için çalışmaları gerektiğini vurguladı. O sözlerinde düzenledikleri projenin amacının Azerbaycan-Kuzey Kıbrıs devletlerinin ortak faaliyetlerinden elde edilecek katkıları teşvik etmek, birlik ve eşitliğimizi güçlendirmek olduğunu söyledi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest