GenelGüncelTürk Dünyası

Kazakistan’nın Atırau Şehrinde Dünyayı Güzellik Kurtaracak 2. Ressamlar Buluşması Düzenlendi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Dünyayı Güzellik Kurtaracak isimli ressamlar buluşması Kazakistan Atırau Valiliği Batık Kamı Atırau Üniversitesi tarafından 3-6 Ekim 2018 tarihleri arasında Atırau şehrinde düzenlendi.

Otuza yakın birbirinden yetenekli ressamın katıldığı buluşmaya KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Erdal Aygenç de iştirak ederek adı geçen üniversitenin bünyesinde kurulan Çağdaş Sanatlar Müzesi adına kültürel ve sanatsal işbirliği için Atyrau Valiliği ile anlaşma imzaladı. Buluşma sonrası ressamlar tarafından yapılan altmışa yakın birbirinden değerli eserlerin sergisi düzenlendi.

Sergide buluşmayı organize eden kurum ve kuruluş temsilcileri ile ressamlara TÜRKSOY teşkilatının kuruluşunun 25. yılı anısına Türk dünyası resim sanatına yapmış oldukları değerli katkılar anısına TÜRKSOY onurlukları takdim edildi. Önümüzdeki yıl söz konusu buluşmanın üçüncüsünün Kıbrıs’ta Yakın Doğu Üniversitesinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Dünyayı Güzellik Kurtaracak 2. Ressamlar Buluşması
Dünyayı Güzellik Kurtaracak 2. Ressamlar Buluşması Kazakistan Atırau

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest