GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Dünya Qırım Tatar İş İnsanları Derneği Kuruldu (DÜQİD)

Türkiye’de ve Dünyada yaşayan Kırım Tatar Türklerinin talebi üzerine Dünya Qırım Tatar İş İnsanları Derneği kuruldu .

Kurucu Genel Başkan Haluk Tuzak’ın yaptığı açıklamada : ‘’ Derneğimiz Türk halkının demokratik düzen içerisinde sanayici, işadamı, üniversiteler, eğitim kurumları, mesleki kuruluşlarla, tüccar, sanatkar, bilim ve teknoloji uzmanlarının birlikteliklerini ticari, sınai, sosyal ve manevi güç birliği çerçevesinde,teknoloji, sermaye, iletişim, fikir alış verişi koordinasyonunu sağlayarak , Dünyanın her bölgesinde faaliyet gösteren ve Türk Dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kırım Türkleri ile ticari , ekonomik ve kültürel alanda işbirliği içerisinde ülkeler arası köprü vazifesi görerek Türk ekonomisini güçlendirmek ve Dünyaya ulaştırmak , hızlı kalkınma projeleriyle daima üst seviyelere yükselmek olacaktır .

Başta Ak Topraklarımız olan Türkiye’mizde ve Dünyanın hemen hemen her yerinde İş insanlarımız var. Bütün soydaşlarımızla ticari, ekonomik ve kültürel faaliyetleri ve dayanışmayı arttırmak istiyoruz. Derneğimiz tüm dünya ülkelerinde yaşayan Kırım Tatar İş insanları ile yardımlaşma ve dayanışmayı esas alarak her fırsatta birlikteliğimizi sağlamak ve birlikte çeşitli faaliyetler göstererek ekonomik, sosyal ve kültürel alanda birlikteliğin sağlanmasını amaç ve ilkelerimiz arasına alınmıştır .’’ dedi

Dünya Qırım Tatar İş İnsanları Derneği (DÜQİD)
Dünya Qırım Tatar İş İnsanları Derneği (DÜQİD)

Kurucular Kurulu:

 1 – Haluk Tuzak

2 –Bekir Safa Kaplan

3- Furkan Sarıkamış

4 –Abdullah Şahan

5 –Ramazan Büyükcoplan

6 –Baycan Malkondu

7– Hasan Deler

8- Ali Gökmen

9– Harun Dedeoğlu

10- Serhat Kesici

iş insanları ukrayna micron fabrikası ziyareti
iş insanları ukrayna micron fabrikası ziyareti
Dünya Qırım Tatar İş İnsanları Derneği (DÜQİD)
Dünya Qırım Tatar İş İnsanları Derneği (DÜQİD)

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest