Genel

DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİ SEÇİMLİ GENEL KURULA GİDİYOR

Kırım, Türkiye’de ve Dünyada yaşayan Kırım Tatar Türklerinin talebi üzerine kurulan Dünya Kırım Tatar Derneği Seçimli Genel yapma kararı aldı,

Başkan Mustafa Sarıkamış’ın  kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

‘Dünya Kırım Tatar Derneği, antlı kurban liderimiz Noman Çelebicihanın “Kırım’ı kana boğabilirler. Fakat bütün bunlar, Kırımlıları istiklal imanlarını yıkmaya değil, kuvvetlendirmeye yarayacaktır. Tarihin ergeç yazacağı şey: müstakil ve mesut Kırım’dır.” fikirlerini kabul etmektedir. Onun çizdiği yolda ilerleyecektir.

Kırım davası bizim ve ekibimizde bulunanlar çileye hazır olanların davasıdır. Kırım Tatarlarının vatanı KIRIM’dır inancı ile hareket ediyoruz. Biz dünyada Kırım Tatarının en fazla yaşadığı AK TOPRAKLAR olan Türkiye’de çözüleceğine inanıyoruz. Güçlü Türk Devletinin daha önce olduğu gibi yinede Kırım Tatarlarının Kırım’da yaşam haklarına saygı duyup bunu desteklediğine inanıyoruz. Bizim irademiz Türkiye Devleti tarafındadır.

Kırım’da bir tatarın başı ağrısa bunu hissedenlerle birlikte hareket etmeyi planlıyoruz.

Dünya Kırım Tatarları Derneği çatısı altında vatan Kırım’a hizmet edileceği inancını taşıyan herkese kapımız açık olacaktır. Bizimle ortak hareket eden herkes eşit oya, eşit söz söyleme hakkına sahip olacaktır. Türkiye’de ve bütün dünyada yaşayan Kırım Tatarları derneğimize üye olabilirler. TC Vatandaşları, TC Vatandaşı olmayanlar DOST üye olabilirler diye yola çıktığımız Millet Vatan Kırım yolunda Kırım Tatarlarının umudu haline gelmiştir.

Kırım Bizim Umurumuzda adı altında yapılan organizasyonlarda Kırım Tatarları hasret kaldıkları yardımlara ve yanımızda Türkiye var mutluluğunu yaşamaktadırlar.

Dernek Yönetim Kurulu 26 -27 Haziran günü seçimli Genel Kurul yapılmasına karar vermiştir. Milletimize hayırlı olması dileklerimizi sunuyoruz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest