GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİ ÖZGÜR ÖZEL’E ŞEREF YARLIĞI TAKDİM ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Seydişehir’e gelerek Belediye Başkan Adayı Mehmet Katlav’a destek verdi.  CHP Konya İl Başkanı Bektaş Barış’ın Hoş geldin konuşmasından sonra kürsüye gelen CHP Genel başkan Yardımcısı Özgür Özel’e Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış tarafından Avrupa Parlamentosunda Kırım ve Tatarların haklarını korumak için yaptığı çalışmalar nedeni ile Şeref Yarlığı verildi.

dünya kırım tatar dernek başkanı mustafa sarıkamış CHP Grup başkanvekili Özgür Özel'e şeref yarlığı verdi
dünya kırım tatar dernek başkanı mustafa sarıkamış CHP Grup başkanvekili Özgür Özel’e şeref yarlığı verdi

 Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış Sayın Özgür Özel’e Şeref Yarlığını vermemizin sebebi Avrupa Parlentosunda Kırım Tatarlarının sorununu dile getirmesinden dolayıdır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ‘ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı konuşmada ‘ Dünyada ezilen hürriyetleri elinden alınan bütün milletlerin yanındayız. Dünya Kırım Tatar Derneğinin İlk defa bir siyasiye verdiği Şeref Yarlığını odamın en ücra köşesine asacağım. Biz dün olduğu gibi bundan böyle mazlum milletlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Dedi

seydişehir chp
seydişehir chp

Daha sonra seçim bürosu önündeki coşkulu kalabalığa hitap eden Özgür Özel “Gerçek enflasyon %45 onaylı enflasyon %20 işçilere verilen ise %10. gübrenin yarı fiyatını ödeyeceğiz dediniz vermediniz. Altı milyon kardeşimizin haklarını vermediniz. Biber, patlıcan, soğan, patates ateş pahası. Göstermelik tanzim satışları kurarak işi geçiştirmeye çalıştınız. Verilen sözleri tutmayan yönetme kapasitesi kalmayan bu iktidarı herkes görüyor. En fazlada AKP ve MHP’liler görüyor. Ama korku imparatorluğu oluşturulduğu için konuşamıyorlar. Bizi bu soğuk günde dinlemeye gelen siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest