Genel

Dünya Kırım Tatar Derneği Azerbaycan’ın zaferini en içten dileklerimizle kutluyoruz

Dünya Kırım Tatar Derneği Azerbaycan’ın zaferini açıklama yaparak tebrik etti. Yapılan açıklamada ”Ermenistan, uluslararası hukuku hiçe sayarak, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini oluşturan Karabağ’ın işgalini sürdürüyordu

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Ermenistan tarafından yaklaşık 30 yıldır işgali süren topraklar kurtarılmayı bekliyordu . Azerbaycan işgal altındaki topraklarını kurtarmak için harekat başlattı. Ermenistan karşısında kazanılan büyük zafer, Azerbaycan halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Ermenistan karşısında kazanılan büyük zafer, Azerbaycan halkı tarafından sevinçle karşılandı. Gece boyu süren kutlamalar, sabah saatlerinde de coşkuyla devam ediyor.

Azerbaycan’da halk Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘in ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan anlaşmanın ve Ermenistan güçlerinin Laçin, Kelbecer ve Ağdam illerini ay sonuna kadar boşaltacağı müjdesini vermesinin ardından sokaklara akın etti. Gece boyu süren kutlamalar sabah saatlerinde de devam ediyor. Uzun araç konvoyu oluşturan Azerbaycanlılar araçların kornalarına basarak galibiyet turu atarken, bazıları da Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını dalgalandırarak sevinç gösterisinde bulundu. Gence Valisi Niyazi Bayramov, Türkiye’nin Gence Başkonsolosu Zeki Öztürk ve Azerbaycanlılar sabah saatlerinde Valilik binası önünde bulunan Azerbaycan’ın milli lideri Haydar Aliyev’in büstüne karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dün gece 01.00 itibarıyla ateşkes ilan edildiğini ve teslim şartlarını içeren metni imzaladıklarını bildirildi.  Ermenistan teslim oldu! Dağlık Karabağ, Azerbaycan’a bırakılıyor    

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest