GenelGüncelTürk Dünyası

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gagauzya’nın Moldova’yla ilişkilerimizde özel bir konumu vardır”

Resmî ziyareti dolayısıyla Moldova’nın başkenti Kişinev’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı binasında yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Gagavuz Türklerinin yaşadığı Gagauzya’nın Moldova’yla ilişkilerimizde özel bir konumu vardır. Gagavuz Türklerini ilgilendiren yasal değişikliklerin bir an önce hayata geçirilmesine önem verdiğimizi Sayın Cumhurbaşkanıyla görüştük” dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest