Genel

Corona Virus Salgını Ne Zaman Bitecek ? Hayat Ne Zaman Normale Dönecek ?

Tüm Dünyayı etkisi altına alan son yüzyılın en büyük felaketlerinden olan Corona Virüs ne zaman bitecek , hayat ne zaman normale dönecek ?

Bu konuda uzmanların yaptığı açıklamalara göre iki yol ile bu salgının durması ve kontrol altına alınması mümkün olabilir ;

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Bülent Ertuğrul, “Bulaşıcı hastalıklarda genel kuraldır ya hastalığı geçirirsiniz bağışık hale gelirsiniz veya da bir aşısı olur aşıyla bağışıklık hale getirilir.” dedi.

Toplumsal bağışıklığın sağlanması için toplumun yüzde 70’inin enfekte olması gerekiyor. Aşının bulunup kullanılmasıyla ilgili ise önümüzde uzun bir süreç olduğu öngörülüyor.

Profesör Doktor Bülent Ertuğrul, sözlerini şöyle sürdürdü;

2021 Ocağına kadar beklemek gerekiyor. Şimdi aşı çalışmalarında bir kural vardır bir molekülü bulursunuz o mülekülü testlerden geçirirsiniz. Yan etkisinin olup olmadıağı ne kadar olduğu araştırılıyor, şimdi tüm bunların hepsi belirli zaman alan işlemler.

Aşının üretilmesi sorunun tamamen çözüldüğü anlamına da gelmiyor

Şimdi aşıyı ürettiniz tek doz veya üç doz beş doz şimdi dünyadaki herkesi aşılayabilmek veya en azından risk grubundakileri aşılayabilmek için onu üretecek tesisi de hazırlamanız gerekiyor. Yani sadece aşıyı üretmek yetmiyor milyarlarca insanın aşılanmasından bahsediyoruz.

Sonbaharda ikinci dalgayı yakayabiliriz ki o birinci dalgadan şiddetli olabilir. Gevşemek demek bu dönemde salgının toplumsal anlamda hızla yayılması demek.

Günlük vaka sayısını düşmesi, salgının geçtiği anlamına mı geliyor?

Salgını kontrol altına almış durumdayız ama henüz bitirmedik salgın bitmedi zaten bu bir aşı bulunana kadar veya bunun bir tedavisi gelene kadar bu salgını tam olarak bitirdik diyemeyeceğiz.

Tüm uzmanlar, koronavirüs tedbirlerinin devam etmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest