GenelGüncel

ÇİN HÜKÜMETİ İSLAM’A SAVAŞ AÇMIŞTIR

Konya Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Platformu’nda “Doğu Türkistan Türklerin Maruz Kaldığı İnsanlık Dışı Uygulamalar” adlı basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına Konya Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Platformu İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil, MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, HUDER Konya Şube Başkanı Mustafa Yıldız, STK üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Doğu Türkistanlı Erkekler Mankurtlaştırılıyor

Basın toplantısında konuşan MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, “ Uygur Türkleri 1750 yılından bu yana Çin zulmü altında yaşıyorlar. Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti adı altında devlet kurdular. Her ikisi de Çin istilasıyla yok edildi. Çin her bir metrekareyi Çin zulmü altında işlemeye başladı. Bu tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen tüm dünyanın ilgisiz kaldığı bir dramdı. Bugün geldiğimiz noktada Çin tarafından her bir Doğu Türkistanlının ailesine bir erkek yerleştirmek suretiyle mankurtlaştırma başlatılmış oldu. Erkek birey evden alınıp toplama kamplarına götürülüyorlar, çocuklar ellerinden alınıp farklı bir eğitim metoduyla Çinlileştirme eğitimine tabi tutuluyorlar, kadınlar namusları, ırzları sebil bir şekilde Çinli erkekler tarafından kullanılıyor ve tüm bunlar dünyanın gözleri önünde gerçekleşiyor. Çin özgür bir ülkeyi işgal etti vatanlarının adını değiştirdi, âlimlerini ve siyasetçilerini katletti, inançlarını ve kültürlerini yok etti. Ama şunu bilmeliyiz ki Çin, Doğu Türkistan’ın dünyaya yayılmış 50 milyon ferdini yok edemedi. Sivil toplum kuruluşlarının ve dünya milletlerinin bu olaya tepki göstermesi çok önemli. Bunun çözümü dünya liderlerindedir. Bu duruma sessiz kalınmamalı” dedi.

Çin Hükümetinin Haksızlıklarını Lanetliyoruz

HUDER Konya Şube Başkanı Av. Mustafa Yıldız, Çin’in Doğu Türkistan’da zulmünü arttırdığını söyleyerek şunları kaydetti: “ Başta can, mal, akıl, namus, inanç, eğitim olmak üzere hayatın bütün alanlarında sürdürdüğü zulmüne toplama kampları adı altında yeni bir zulüm daha ekledi. 1 milyondan fazla kişi toplama kamplarında alıkonuluyor. Bu kamplarda çok geniş çapta sistematik işkence yapıldığı ortadadır. Çin hükümetinin karartma politikaları neticesinde zulüm haberlerine karşı sansür uygulanmaktadır ve sağlıklı bir bilgi almak imkânsız hale gelmiştir. Çin, Doğu Türkistan’daki Müslümanlara karşı dini ve etnik ayrımcılık temelli politikalardan derhal vazgeçmelidir. Çin hükümetinin bu yaptığı haksızlıkları lanetliyoruz.”

Çin, Doğu Türkistan’da Namaz Kılmayı Yasakladı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Platformu İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil ise Dünya liderleri güya terörizmle mücadele etmek için bir araya gelirken, Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’da uyguladığı devlet terörünü görmezlikten gelmekte, duymayarak, görmeyerek, konuşmayarak üç maymunu oynamaktadır diyerek şunları ifade etti: “Uygurlar üzerindeki dini, siyasi, ekonomik ve kültürel alanda ki baskılarını her geçen gün artıran Çin Hükümeti, yaptıkları karşısında sessiz kalan dünya devletleri tarafından bir nevi ödüllendirilmektedir. Ne yazık ki bu sessiz duruşu, halkı Türk ve İslam olan devletlerde sürdürmekte, Çin’in dindaşlarına ve soydaşlarına yaptıkları karşısında sessiz kalarak zulme ortak olmaktadır. Bu hazin tablo karşısında; biz Konya Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Platformu olarak; üç maymunu oynamayacağız. Her fırsatta ve Platformda sizlerin haklı davasını dile getireceğiz ve bunun savunucusu olacağız. Çin zulmü altında her gün namusunu, iffetini, dinini, dilini korumaya yaşatmaya çalışan Müslüman-Türk kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmamalıyız. Çin Hükümeti Doğu Türkistan üzerinde yaşayan kardeşlerimizin dini özgürlüklerini ellerinden almaktadır. Evrensel hukuku çiğnemektedir. İnsanın en tabi haklarından biri olan inanç özgürlüğüne kurşun sıkmaktadır. Komünist Çin Hükümeti, Doğu Türkistan’da namaz kılmayı yasaklamıştır, artık İslam’ın en mühim şiarı Ezan-ı Muhammediye’yi de susturmak için karar almış bulunmaktadır. Başörtüsü takan Uygur kadınlarının hükümete karşı gelmiş sayılacağını ilan etmiştir. Çin Hükümeti aldığı bu kararla alenen İslam’a, Müslüman Türk kardeşlerimize savaş açmıştır. Konya Sivil Toplumu’nun; bu savaşta safı açık ve nettir. Uygur Türklerinin, kardeşlerimizin yanındayız ve haklı davalarının savunucusuyuz. Müslüman kardeşlerimizin, Çin mezalimi altında yok olmasına göz yummanın, bu çığlığı duymamanın vebali olduğu biliyor ve haykırıyoruz. “Müslümanlar Kardeştir. Çin’de verilen hak ile batılın mücadelesinde Konya Sivil Toplum Kuruluşları(STK Platformu mensupları olan bizler; Uygur Türklerinin kardeşidir. Tüm İslam âlemi bu zulme karşı dik durmalıdır. Kardeşlerimiz üzerinde İslam’a açılmış olan savaşa sessiz kalmamalıyız. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere Türk ve İslam Devletlerinin, İslam Konferansı Örgütü’nün bu zulme dur demek için harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunu talep ediyoruz.”

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest