GenelGüncel

Çin Doğu Türkistan lı mazlumlara yaptıkları işkencelerin bedelini ödüyor

Çin güçlerinin zulmüne uğrayan Doğu Türkistanlılar, Çin’de her geçen gün etkisini arttıran ve ölümlere neden olan corona virüsünden etkilendi.

Yıllardır ağır asimilasyon ve zulüm altında bulunan kendi vatanlarında esir olan mazlum Doğu Türkistan halkı, Corona virüsü dolayısıyla tehlike altında bulunuyor.

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, bölgede yaşanan son olayları milligazete.com.tr’ye aktardı. Hastalığın Doğu Türkistan’ı da vurduğunu kaydeden Tümtürk, 12 Doğu Türkistanlı’da corona virüsü tespit edildiğini belirtti.

Açıklamasında Çinlilerden yayılan corona virüsünün Doğu Türkistan halkını da etkilediğini belirten Tümtürk, “Virüsün başladığı Whuan kentindeki 13 bin Çinli, şehirden kaçarak temiz ve steril olan Doğu Türkistan’a geldi. Bölgede şu ana kadar Çinlilerin yaydığı virüs yüzünden 12 Doğu Türkistanlı corona virüsü ile pençeleşiyor.” ifadelerini kullandı. Kaynak : Milli Gazete

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest