Genel

Cihan Temel : Kırımda’ki Engelli soydaşlarımızın yüzünü hep birlikte güldürelim

Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından Kırımdaki Engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak, İnsani yardım amaçlı ‘’Kırım’da Bir Engeli Sen Kaldır’’  projesi başlatıldı.

Kırımda engelleri kaldıralım kampanyasının Ankara Temsilcisi Cihan Temel Facebook sayfasından yaptığı açıklamada ”Tüm Türkiyedeki Tatarlara sesleniyorum ister kırım ister nogay ister kazan tatarlari olsun biz tatariz yok öyle ben kirimliyim ben nogayim ben kazanım demek.Tatar tatardir.Şimdi gün birlik günüdür deyip kirimli Engelli Soydaslarima balalarimiza lütfen yardımcı olalım birlikte Engelleri Aşalım. Kirimdaki Engelli soydaslarimizin yüzünü güldürelim hep birlikte.Herkes elini Sol tarafına koymalı az çok demeden damlaya damlaya göl olur misali yardımcı olmaya çağırıyorum.şimdiden teşekkür ederim. ”dedi.

Dünya Kırım Tatar Derneği
Dünya Kırım Tatar Derneği Engelli sandalye bagışı için

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest