GenelGüncelTürk Dünyası

Cengiz Han Sözleri

Türkler savaşmaya başlayınca şeytanı cehennemde esi alır

Bir çivi bir nalı bir nal bir tırnağı bir tırnak bir ayağı bir ayak bir atı bir at bir kumandanı bir kumandan bir vatanı mahvedebilir/

Arkasındaki düşmanı hisseden; önündeki düşmanla savaşamaz.

At sırtında dünyayı fethetmek kolaydır. Zor olan inip onu yönetmektir.

Savaşı seçtin, ne olacaksa olacak ve ne olacağını bilmiyoruz. Sadece Tanrı biliyor.

Orduyla ilgili çalışmalarda hep ön saflardayımdır. Savaşta da asla arkada kalmam Yedi yılda büyük bir iş başardım ve bütün Dünya’yı bir imparatorluk altında birleştirdim.

Bir duvar ancak onu koruyanlar kadar güçlüdür.

Butun insanlara, yeri ve gogu yaratan, zenginlik ve fakirligi diledigine veren, hayati ve olumu yegane dagitan ve her sey uzerinde kudreti mutlak olan bir Tanri’ya itikat etmeleri emir olunur…

Adı: Cengiz Han
Doğum: 1162
Ölüm: 18 Ağustos 1227
Meslek: Moğol İmparatoru

Cengiz Han (Chinggis Khaan, Çinggis Haan) (ya da doğum adıyla Temuςin (anlamı: demirci)), (“Tengiz” (anlamı: deniz)), (d. 1167 ‘ ö. 18 Ağustos 1227) Moğol Börςigin ailesinden siyasetςi, asker ve han. Moğol kabilelerini buyruğu altında birleştirerek Moğol İmparatorluğu’nu (1206-1294) kurmuştur.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest