GenelGüncel

Çatalca’da Kırım Türkleri Sosyal Tesisi Açıldı

İzzettin Mahallesi Kırım Türkleri Sosyal Tesisleri gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi.

Kırım Türkleri Derneği Catalca şube Başkanı Erol Taylan’ın talebi üzerine yapılan Çok Amaçlı Kırım Türkleri Tesisin Çatalca izzettin mahallesinde açılışı yapıldı Çatalca KırIm Türkleri Kültür ve YardImlasma Dernegi İzzettin Mahallesine düğün, özel gün cemiyetleri kutlamalarını yapacakları bir alan istemesi üzerine, sosyal tesis yapma sözü veren Catalca Belediye Baskanı Cem Kara mahalle halkı Kırım Tatar kardeşlerimizin yararlanabileceği çok amaçlı bir sosyal tesisi kısa bir sürede yapımını tamamlattı. 500 m² kapalı alan uzerine yapılan tesiste Kırım dans gösterileri Kırım tatar toyları gibi birçok etkinlik yapılabilecek.

Sosyal Tesisin açılış törenine; Devlet Eski Bakanı Erdoğan Toprak, Çatalca Belediye Başkan Vekili Ayhan Tutun, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Sibel Özdemir, Özgür Karabat, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları, İzzettin Mah Muhtarı , İstanbul Kırım Türkleri Dernek Başkanı Celal İcten Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda kırımlı tatar vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan törende, Folklor Ekibi’nin gösterileri yer aldı. Güzel gösterinin ardından Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çatalca Şube Başkanı Erol Taylan yaptığı konuşmada, Kırım Anıtı’nı ve daha sonra hemen arkasında bulunan alana çok amaçlı Sosyal Tesisi Kırım Tatar köyüne kazandıran Başkan Cem Kara’ya teşekkürlerini sundu ve Başkan Cem Kara adına Başkan Vekili Ayhan Tutun’a teşekkür plaketi takdim ederek Sosyal Tesisin mahalle ve bölge halkına hayırlı, uğurlu olması dileklerini iletti. Konuşmaların ardından Çatalca Belediyesi tarafından misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

erol taylan
erol taylan
cem kara
cem kara

çatalca kırım türkleri sosyal tesis açılışı
çatalca  kırım türkleri sosyal tesis açılışı
çatalca kırım türkleri sosyal tesis açılışı
çatalca  kırım türkleri sosyal tesis açılışı
çatalca kırım türkleri sosyal tesis açılışı

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest