GenelGüncel

Bulgaristan’da ilk defa Eğitim Bakanlığı Türkçe ders kitabı bastı

Çernooçene (Karagözler )ve Ardino (Eğridere) ilçesindeki okullarda 1-7.sınıflarda okuyan  öğrencilere yeni anadili Türkçe eğitim kitapları dağıtıldı.                  
Türkçe ders  kitapları, Karagözler “Hristo Smirnenski” lisesinde törenle dağıtıldı. Kitapları  bizzat Belediye Başkanı Aydın Osman dağıttı. Törene okul müdürü İvan Stoykov ve Belediye Başkan Yardımcısı Selami Mustafa da katıldı. Şimdiye kadar öğretmenler eski ve yıpranmış ders kitapları işliyordu. İlçede bulunan tüm okullarda Türkçe okutuluyor. Karagözler merkezde bulunan tek okulda 430 öğrenci anadilde eğitim görüyor. Türkçe Öğretmeni Şaban Mehmet, tüm öğrencilerin Türkçe derslerine memnuniyetle katıldıklarını belirtti. Öğretmen, yeni ders kitaplarının basılmasından dolayı şahsı ve ebeveynlerin adına teşekkür etti ve onları mümkün olduğunca uzun süre korumaya çalışacaklarına söz verdi.                  Belediye Başkanı Aydın Osman, yeni Türkçe ders kitaplarının, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Merkez Konseyi tarafından sağlanan kaynaklarla basıldığını bildirdi.                                                

EĞRİDERE’DE DE KİTAPLAR DAĞITILDIEğridere Belediye Başkanı Resmi Murat, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban Ardino ilçesindeki okullarda 1-7.sınıflarda okuyan  öğrencilere yeni anadili Türkçe eğitim kitapları dağıttı.   

    Kaynak . http://www.haberbg.net     İsmet İsmail, Güner Şükrü

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest