Genel

AZERBEYCANA DESTEK TÜRK DÜNYASINA HİZMET ETMEKTİR!

Sənan Qılıncarslan Qacar – Kırımınsesi – Azerbaycan

Türk Dünyası’nın önde gelen aydınlarından Olcas Süleymenov, Türklüğün, Karabağ İşgalına karşı verdiği haklı mücadelesine sahip çıktı. Ünlü şair, yazar, senaryo yazarı, büyükelçi, Kazakistan’ın eski UNESCO Daimi Temsilcisi Olcas Süleymenov, hakkin. az haber kanalına verdiği söyleşisinde şunları söyledi:
“Geçenlerde bir Moskova muhabiri bana bir soru sordu:
– ‘Elbette, Azerbaycan’ı destekliyorsunuz…’ Ona şunu söyledim:
– Azerbaycan, desteklenecek bir futbol takımı değil; Azerbaycan, benim memleketim, oradaki Türkler benim kardeş halkım. Bu nedenle, bu ülkeyi, harika insanlarını, güzel günler geçirdiğim Bakü’yü çok seviyorum…
Yalnızca Bakü’yü değil, Şuşa’yı da, Gence’yi de, Fizuli’yi de… Her zaman onların yanındayım. Orada neler yaşandığını biliyorum. Hepimiz, otuz yıldır, seksenlerin sonu – doksanların başından itibaren aynı acıları yaşadık. 1990’da Kara Ocak olayları sırasında oralara gittim. Bugün yaşananlar, dünyanın güçlü devletlerinden oluşan Minsk Grubu’nun beceriksizliğini gösteriyor. Ne yazıl ki otuz yıldır bir şey yapmadılar. Bu nedenle, Azerbaycan kendine ait toprakları kendi imkânlarıyla kurtarmak zorunda kaldı. Elbette, Gence’ye füze atıldığını duyduğumda, çok kaygılandım. Bu, tamamen yasaklanmış bir saldırı ve gerçek bir tuzak… Çünkü, şehirlere füzeyle saldırmanın, uluslararası hukukta yasaklandığı açıkça belirtilmiştir. Ermenistan, uluslararası hukuku küstahça ihlâl etti. Füze fırlatma emrini devletin en yüksek yetkili kişisi verir. Bu durumda, bu emri Ermenistan Başbakanı vermiş olmalıdır. Bu, tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırı, suç ve aynı zamanda hakarettir. Bu, beni çok üzüyor. Ama bu yaşananlara karşın, işgal altındaki toprakların birer birer kurtarılması bizi sevindiriyor. Fizuli’nin işgalden kurtarıldığını duydum. Benim gördüğümde sevimli bir şehirdi, şimdi ne durumdadır, bilmiyorum.
İnanıyorum ki, otuz yıl önce işgal edilen yedi bölgenin tümü kurtarılır. Umarım, Minsk Grubu, Azerbaycan’ın işgal altındaki kendi topraklarını kurtarmak için başlattığı mücadeleyi takdir eder. Azerbaycan’ımıza tüm gönlümle başarılar diliyorum. Azerbaycan’daki Türk halkımıza sevgi ve bağlılığımı ifade ediyor ve bu topraklar için barış, huzur, refah ve aydınlık günler diliyorum . . .

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest