Güncel

Azerbaycan’da Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlılara “DOST” yardımı

Azerbaycan’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla sokağa çıkamayan yaşlıların yardımına kısa adı DOST olan devlet kurumunun çalışanları ve gönüllüleri koşuyor.

Koronavirüs salgınının önlenmesi için uygulanan tedbirler kapsamında Azerbaycan’da 24 Mart’tan itibaren 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkması yasak. Yalnız yaşayan yaşlıların alışveriş ve benzeri ihtiyaçlarını karşılama görevini, Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Dayanıklı ve Operatif Sosyal Teminat Ajansı (DOST) üstlendi.

Yaşlıları yalnız bırakmayan DOST çalışanları ve gönüllüleri, onlar için market ve dükkanlara giderek verdikleri siparişi evlerine getiriyor. Çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdüren ekipler, yaşlıların sadece gıda taleplerini değil, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını da karşılıyor. Gönüllüler ayrıca yaşlılara faturalarını ödeme konusunda da yardımcı oluyor.

Çağrı merkezine gelen telefonlar üzerine adrese giden ekipler, yaşlıların ihtiyaçlarını öğreniyor, daha sonra gerekli malzemeleri temin ederek sahiplerine ulaştırıyor. Malzemelerin ücretini yaşlıların kendisi karşılıyor.

Dost gönüllülerinin yardımından faydalananlardan biri de Kalem Cevatkızı. 74 yaşındaki Kalem nine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karantina döneminde DOST gönüllülerinin hizmetinden sık sık yararlandığını ve memnun olduğunu belirtti.

İstediği her şeyin kısa sürede alınarak kendisine ulaştırıldığını söyleyen Cevatkızı, kendilerini yalnız bırakmayan gönüllülere teşekkür etti.

DOST’un Halkla İlişkiler ve Komünikasyon Departmanından Şahin Aliyev, ülkede karantina uygulamasına geçildiği günden itibaren tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi. TRTAVAZ

Yaşlıların evde kaldıkları süreçte her türlü ihtiyaçlarına koştuklarını ve koşmaya devam edeceklerini belirten Aliyev, “Gönüllülerimiz, karantina başladıktan sonra yaklaşık bin yaşlıya hizmet verdi. Yaşlılarımız evde kalsın, sağlıklı olsunlar diye ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest