GenelGüncelTürk Dünyası

Azerbaycan ‘Savaş Hali’ ilan etti

Azerbaycan’da, cephe hattı ve riskli bölgelerde 24 saat için “Savaş Hali” ilan edildi. Başkent Bakü’de ve bazı kentlerde gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Ermenistan’ın Azerbaycan‘a düzenlediği saldırı sonrası kardeş ülkede, cephe hattı ve riskli bölgelerde 24 saat için “Savaş Hali” ilan edildi. Azerbaycan’da başkent Bakü’nün de aralarında olduğu bazı kentlerde gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde Ermenistan’ın Azerbaycan’da sivilleri hedef aldığı saldırının ardından Azerbaycan operasyon başlattı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak” açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından 10 Ermeni askerinin öldürüldüğü ve 6 köyün geri alındığı belirtildi. Türkiye ise Azerbaycan’a destek mesajı yayınlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır” dedi. Ermenistan da seferberlik ilan edilmesi konuşuluyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest