Güncel

Azerbaycan Ordusu çok sayıda askeri araç ve silah ele geçirdi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da dün ele geçirilen askeri araçlar ve silahların görüntülerini yayınlandı. Görüntülerde tanklar, karargah binası ve cephanelik dikkat çekti.

Azerbaycan Ordusu’nun ilerleyişi karşısında direnemeyen Ermenistan askerleri, bazı mevzilerde silahlarını ve araçlarını bırakarak kaçtı. Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah, mühimmat ve askeri aracı ele geçirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da Azerbaycan Ordusu’nun dün ele geçirdiği silahların ve mermilerin görüntüleri yayınlandı.

Çok sayıda tank ve askeri mühimmatın yer aldığı videoda bir karargah binası ve Ermeni Ordusu’nun dolu halde bırakıp kaçtığı cephanelik dikkat çekti. 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) dün yapılan açıklamada Azerbaycan Ordusu’nun 22 yerleşim yerini Ermeni işgalinden kurtardığı duyurulmuştu.

İşgalde kurtarılan yerler şöyle sıralandı: Cebrail ili ile Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Sugavuşan ve Papı köyleri.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest