Güncel

‘‘Azatlıq lagerinde’’ Qırım meseleleri

2018 senesi arman ayı (august) 21 künü Ukraina Prezidentiniñ Qırım MC Daimiy Temsilcisi Borıs Babin Geniçesk rayonınıñ Çoqraq (Strilkove) köyünde teşkil etilgen ‘‘Azatlıq lageri’’ Halqara serbest yazlıq lagerini ziyaret etti, bu lagerde Temsilcilikniñ hadimleri de iştirak etmekte.

Ukrainadan ve bir sıra çetel memleketlerden cemaatnı birleştirgen ‘‘Azatlıq lageri’’ Qırımtatar resurs merkeziniñ teşebbüsi ve Estoniya ile Almaniyanıñ qol tutuvı ile teşkil etildi.

Lagerdeki tedbirler çerçivesinde Daimiy Temsilci ‘‘Qırımnıñ işğali ve zemaneviy halqara tertip’’ mevzusında maruza ile çıqışta bulundı. Çıqışı esnasında Temsilcilikniñ faaliyeti meselesi aydınlatıldı, Qırımda halqara uquqiy tertipni bozğan istilâcı devletke semereli qarşılıq kösterüvniñ teşkiliy, haberdar etüv ve siyasiy yolları muzakere etildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest