GenelGüncel

AYYILDIZ Yardım Derneği Ukrayna Kırım Türk soydaşlarımız için gıda kolisi ve kömür bağışında bulundu

Ayyıldız Derneği yaptığı açıklamada ”AYYILDIZ Yardım Derneği olarak Ukrayna’nın Kırım sınırı bölgesinde yaşayan Türk soydaşlarımız için gıda kolisi ve kömür bağışında bulunmak üzere kollarımızı sıvadık. Bu çalışmalarda kadrolarımızda yer alan arkadaşlarımızın büyük emeklerinin yanı sıra hayırseverlerimizin derneğimize bağış yoluyla yapmış oldukları destekler de yüksek ölçüde etkilidir.

Mazlum coğrafyaların sesi olmak, ağlayan her Müslüman Türk çocuğunun göz yaşını dindirmek, yokluktan ağlayan her ananın feryadına derman olmayı amaçlayan derneğimiz kurulduğu ilk günden itibaren uluslararası organizasyonlarına başlamıştır.

Derneğimiz, çalışma prensipleri çerçevesinde İnsani Yardımlar Komisyonu’nun bölgeye uygun gördüğü program çerçevesinde bu bağış ile birlikte giriş yapmış olacaktır. Bu aşamada, gıda kolisi ve kömür bağışı ile başlayacak faaliyetlerimiz bölgede “Bismillah” denilen bir başlangıç noktasını temsil edecektir.

Bölgede daha önceden ekibimizin yapmış olduğu keşifler neticesinde hazırlanan bağış programımız, kış mevsiminin yaklaşması ve pandemi koşulları ile bölgedeki halk için iyice zorlaşan şartlar nedeniyle insani yardımlar olarak öncelenmiştir.

Derneğimizin bölgede gerçekleştireceği faaliyetleri belirlenmesi ve gerçekleştirilmesi ile ilgili Türkiye ve Dünya’da kurulmuş çeşitli Türk Dünyası kuruluşları ile dirsek temasındayız. Derneğimiz vasıtası ile Kırım Türklüğünün sesini duyurmayı gaye edinen sivil toplum örgütlerinin bölgeye desteklerini güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak asli görevimiz olacaktır. Burada tek tek sayamayacağımız kadar fazla olan bu sivil toplum örgütlerine vermiş oldukları maddi, manevi, propaganda desteği için teşekkürü borç biliriz.

İnsani yardımların taşıma su olduğunun bilinciyle bölgeye sadece insani yardımında kadarlık bir katkı oluşturacağının farkındayız. Yapacağımız kömür ve gıda kolisi yardımının esas nedeni bölge insanına küçük de olsa bir nefes aldırmaktır. Geleceği ile ilgili kaygılarından bir nebze de olsa arınmasına katkıda bulunarak atacağı her adımın en büyük destekçisi olacağımızı, asla onları unutmayacağımızı bilmelerini sağlamaktır. Taşıma su olarak gördüğümüz insani yardımlardan asla vazgeçmeyecek ama bununla da asla yetinmeyeceğiz.

Kırım Türklüğünün ve Kırım Türklerinin tek ihtiyacının insani yardımlar noktasında olmadığının farkındayız. Bununla ilgili olarak eğitim camiasında birbirinden kıymetli üyelerimizden oluşan Eğitim Komisyonumuz ile bölgedeki eksiklikler tespit edilerek gerekli planlamalar ve çalışmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda doktor ve sağlık camiasının kıymetli üyelerinden, yöneticilerinden oluşan Sağlık Komisyonumuz tarafından bölgede yapılacak tarama programları, sünnet-katarakt operasyonları gibi faaliyetler planlanmaktadır. Yakın zamanda diğer komisyonlarımızın oluşturmuş olduğu programlar ile bölgeye ziyaretlerimiz devam edecek ve bölge insanıyla irtibatımız asla kesilmeyecektir. Kırım Türklüğü bizim için kaderine terk edilebilecek bir mesele değildir.

Kırım’da bu bağış ile tazeleyeceğimiz kardeşliğimizin çok daha büyük faaliyetlerin temeli olacağına olan inancımızı bildiriyor tüm kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest