GenelGüncelTürk Dünyası

Avusturya’da “Bozkurt” işareti yapanlara 4 bin Avro para cezası uygulanacak.

Avusturya’da Aralık 2018’de Meclis’te kabul edilen sembol yasası, geçen ay yasalaşma sürecini tamamlayarak, 1 Mart 2019 itibariyle yürürlüğe girdi.
MHP ve Ülkü Ocaklarının kullandığı Bozkurt işaretinin yasaklanması, tepkilere neden olmuştu. Türkiye’nin sert tepki gösterdiği yasada, hangi sembol, amblem ve flamaların kullanılmayacağı resimli şekilde anlatıldı. Buna göre Bozkurt işareti, hilal içinde Bozkurt sembollerinin çeşitli versiyonları yasak listesine girdi.

Türkiye’den Avusturya’ya kınama

Tartışmalı yasaya Türkiye sert tepki göstermiş, Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Avusturya’da parlamentoda kabul edilen ve yasalaşma süreci tamamlanan ‘Sembol Yasası’nın ‘Bozkurt’ işaretini içerecek şekilde 1 Mart 2019 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olmasını kabul etmiyor ve bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest