GenelGüncelTürk Dünyası

Atayurdu’nu Van Gölü kıyısına kurdular! 16 Türk Devleti Bayrağı Bir Arada

Geleneksel Türk Kültürü, Van Gölü kıyısında hayat buldu. Atayurt Projesi’yle göl kıyısına 8 otağ kurulurken, buraya tarihteki 16 büyük Türk devletinin bayrağı asıldı.

Van’ın Muradiye İlçesi Kaymakamı Harun Yücel tarafından, geleneksel Türk kültürünü tanıtma ve yeni nesillere sevdirme adına, ilçenin Van Gölü kıyısındaki Ünseli Mahallesi’nde Atayurt Projesi hayata geçirildi.

Van Gölü kıyısında Türk kültürünü yaşatacaklar

Mavi ve yeşilin buluştuğu 50 dönüm arazi üzerine kurulan 8 otağ ile binicik, okçuluk faaliyetlerinin yapılacağı alana tarihteki 16 büyük Türk devletinin bayrağı asıldı.

Kurulan 8 otağ; Kırgızıstan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, ortadaki büyük otağ ise Türkiye’yi simgeliyor.

Her otağın yanında da nöbetçi kulesi ve otağlar arasında ocaklar bulunuyor.

Otağda konaklamak için gelenler, yöresel kıyafetli kişiler tarafından atlarla, yöresel yemeklerle karşılanacak aynı zamanda at biniciliği, okçuluk, paintball gibi hizmetlerden yararlanabilecek, 2 bin yıl öncesine giderek nostalji yaşayabilecek.

Projeyi hayata geçiren Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, amaçlarının geleneksel kültürün gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi.

Yücel, “Öz kültürümüzü yeni nesillere sevdirme adına yaptığımız ‘Atayurt’ projemizi, Van Gölü kıyısına kurduk.


Bu proje dünyada ilklere giriyor. İçinde otağlarımız, okçuluk, at binicik alanlarımız var. Burada çeşitli etkinliklerimiz olacak.


Hayata geçirdiğimiz Atayurt projemiz atçılık, geleneksel okçuluk, otağ üretimi, keçecilik, el işçiliği ve diğer faaliyetleriyle birlikte dünyada bir ilk olacak” dedi.

Kaynak : Mynet

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest