GenelGüncel

AŞPA ‘Azaq deñizi ile Keriç boğazı etrafındaki kerginlikniñ artuvı ve Avropa havfsızlığı ögünde turğan telükeler’ adlı rezölütsiyanı qabul etti.

Avrupa Şurası Parlament Assambleyası AŞPA ”Azaq deñizi ile Keriç boğazı etrafındaki kerginlikniñ artuvı ve Avropa havfsızlığı ögünde turğan telükeler” adlı rezölütsiyanı qabul etti.

AŞPA öz vesiqasında Keriç boğazi civarlarında zapt etilgen ukrain arbiy deñizcilerine cenk esirleri aqqında Jeneva konventsiyası boyunca davranmaqnı Rusiyeden resmiy şekilde talap ete.

Aynı vaqıtta Assambleya rusiye ve ukrain taraflarına Azaq deñizi ve Keriç boğazı boyunca añlaşmağa riayet etmege ve Ukraina ile Rusiye Federatsiyası arasında adliy davalarnı kerginleştire bilecek, kerginlikni arttıra bilecek ve regiondaki havfsızlıq içün telükeler yarata bilecek areketlerden vazgeçmege muracaat ete.

Rezölütsiyada Rusiye Keriç boğazında qanunsız şekilde köpürni qurğanı, böyleliknen Ukrainanıñ egemenligini bozğanı ve ukrain ve halqara gemilerni Azaq deñizinde seçip teşkergeni sebebinden raatsızlıq bildirile.

Rezölütsiyağa 103 delegat qol tuttı, 16 kişi tarafsız oldı ve 3 insan qarşı çıqtı.

Bu aqta Ukrinformnıñ Strasburgdaki muhbiri haber ete.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest