GenelGüncel

Aşkabat’ta Uluslararası “Türkmen Atı ve At Yetiştiriciliği Fuarı”

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, Uluslararası “Türkmen Atı ve At Yetiştiriciliği Fuarı” na ev sahipliği yaptı.

Türkmen Atı Milli Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen iki günlük uluslararası fuar ve konferansa birçok ülkeden firma ve temsilci katılıyor. Fuarda açılan atçılık ile ilgili tüm ürünlerin sergilendiği stantlar büyük ilgi gördü.

At yetiştiriciliği için gerekli mal ve hizmetlerin üreticileri, tedarikçileri ve alıcılarını bir araya getiren fuar anlaşmalar ve yeni fikirlerin paylaşılması için önemli bir zemin oluşturuyor. Düzenlenen konferans, 160 tanınmış yerli ve yabancı akademisyen, hipolog, at yetiştiricisi, tarihçi, etnograf ve diğer uzmanları bir araya getirdi. Konuşmalarda Türkmen atı Akhal-Teke’nin önemi ve özellikleri anlatıldı. Konferansın sonunda, Türkmen Atçılığı’na katkı sunanlara onur ödülleri verildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest