Genel

ALTAYLI KUMANDİN HALKININ AK KUĞULARLA İLGİLİ İLGİNÇ HİKAYELERİ… Dr. Shurubu Kayhan

Altayda yaşayan Kumandin halkı kendilerini beyaz kuğulardan geldiklerini öne sürerler.Halkın diğer adı da bu şekilde adlandırılmış. Her sene kışın gelmesiyle Altay’ın Kuğu Gölü’ne beyaz kuğular göç ederler. Bu kuğuların en büyük özellikleri ise çiftlerin bir birlerine olan sadakatlarıdır. Uçarken bile çiftler bir birlerinden ayrılmazlar. Kumandin halkı da tıpkı ata babalarından beri süre gelen sağlam ve güçlü aile yapılarıyla ayırt edilmektedirler. Evlenecek gençlerin de Kuğu Gölü’ne gelerek bir ömür boyu mutlu aile kurmak için dilek tuttukları bilinir. Özellikle Şamanlar gençler için göl kenarında Şaman töreleri de gerçekleştirirler. Kuğuların göldeki halleri ilginç ve izlemeye değerdir…

Кумандинцы – это алтайский народ, считающий себя произошедшим от лебедей, в которые были обращены влюблённые за их беззаветную верность. Отмечая прилёт лебедей на священные земли Алтая, представители этой малой народности открывают период “Алтайской зимовки” и организовывают выступления в честь предков-птиц и их святых ценностей.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest