Aşkana

Alişke Çorbası (Tatar Çorbası) Haluşki

Hamur işini çok seven tatarların çorbası.

İçindeki küçük küçük hamur topları bu çorbanın özelliği.

Malzemeler

1 küçük boy soğan

1 küçük boy patates

3 kaşık sıvıyağ

1 lt. su

Hamur Topları İçin

4 kaşık un

1 yumurta akı

1/2 çay bardağı süt

Tuz

Terbiyesi İçin

1 yumurta sarısı

2-3 kaşık yoğurt

Yapılışı

Soğanı ince doğrayın. Sıvıyağda rengi değişinceye kadar kavurun Patatesleri küp küp kesin, soğana ilave edin. Suyunu koyun. Hamur malzemelerini ayrı bir yerde karıştırın (hamur toplarını eliniz ile yapacaksanız katı bir kıvama getirin ama tarifimizde aşşağı da anlattığımız gibi yapacaksanız biraz cıvık olması gerekmekte) Kıvamını süt ilavesiyle ayarlayın. Patatesler yumuşayınca hamur malzemelerini kevgirin içinden tencereye akmasını sağlayın. Terbiye malzemelerini ayrı bir kasede karıştırın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe ile ılıttığınız terbiye malzemelerini tencerenize yavaşça ilave edin .

NOT: Orijinal tarifte hamur toplarını çay kaşığı ile içine tek tek atmanız gerekmektedir. Ancak epey vaktinizi alıyor. Kevgir, iri delikli bir süzgeciniz varsa 2 dk içinde aynı topları yapabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı içine koyun, bırakın kendisi akacak. Siz sadece ara sıra tencereyi karıştırın ki üst üste akan toplar birbirine yapışmasın.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest