Genel

Akmescit ‘te çocuklar arasında en iyi Kuran okuyucusu için bir yarışma düzenlendi.

Akmescit ‘de çocuklar arasında en iyi Kuran okuyucusu için bir yarışma düzenlendi. Organizatörler, Faidaly Ilim dini ve eğitim projesi çerçevesinde Kırım Müslümanları Ruhani Müdürlüğü ve Akmescit  şehridir.

Yarışmaya katılanları Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev adına Kırım Müftü Yardımcısı Esadullah Bayırov karşıladı. Yarışmaya katılan her katılımcının küçük bir kahraman olduğunu kaydetti.

“Ramazan ayı Kuran’ın ayıdır! Ve yarışma için bu dönemi seçmemiz şans eseri değildi. Yüce katılımcılara yardım etsin, tatil hepimizin iyiliği için olsun ”dedi.

Yarışmaya Kırım’ın farklı bölgelerinden 20 çocuk katıldı. Hazırlık birkaç ay sürdü.

Yarışma 3 aşamadan oluşuyordu:

1) soru-cevap; 

2) tejvid kurallarının bir göstergesi ile Kuran’dan alıntıları okumak; 

3) sureleri ezbere okumak.

İki turun sonuçlarına göre 10 katılımcı finale kaldı.

Katılımcıların bilgi ve becerileri, İslam Leila Umerova, Safiye Kurtdede, Siyare Memetova ve Nazife Akimov vakıflarının öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışma sonuçlarına göre kazananlar belirlendi.

III. Yer Fatime Kubedinova

II yer Khatije Osmanova
I yer Reyana Muzhdabaeva

Kazananlara hediyeler ve para sertifikaları takdim edildi, yarışmanın tüm katılımcılarına diploma ve teşvik ödülleri verildi.

Jüri, katılımcıların yüksek hazırlığına dikkat çekti. İslam’ın temellerini öğreten öğretmenler, çocukları katılımlarından ötürü övdü ve ödül alanlara gelmeyenlerin üzülmemesini ve bir dahaki sefere daha fazla çaba sarf edip kazanmalarını dilediler. Kazananlar ve katılımcılar eğitim projesi “Faidaly Ilim” Zeineb Bairova tarafından tebrik edildi.

Kuran, atalarımızın sakladığı ve koruduğu en değerli şeydir. Bugünkü rekabet hepimiz için, tüm Kırım için bir zaferdir! Bu etkinliği destekleyen, yardım ve yardım sağlayan herkese teşekkürler ”dedi Zeyneb Bairova.

Etkinlikte ayrıca yarışmanın konukları ve katılımcıları tarafından getirilen antik Kuran sergisi de yer aldı.

“Bunlar yüz yıllık Kuranlardır, birçoğunun inanılmaz kaderleri vardır. Zor zamanlarda yurttaşlarımızın evlerini korudular, zorla sınır dışı edilme sırasında onlarla ilgilendiler, çünkü bilinmeyene doğru uzun bir yolculukta insanların yanlarında götürdükleri ilk şey kutsal kitaptı – Kuran’dı. Ve bugün anavatanlarındaki çocukların Kuran’ı nasıl okuyup onurlandırdığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Yabancı bir ülkede kalan büyükbabalarımızın hayaliydi ve bugün bu rüya gerçek oluyor ”dedi. Zeyneb Bairova izlenimlerini paylaştı.

Tatil çerçevesinde çocuklar için çeşitli ustalık sınıfları düzenlendi, davet edilen animatörler çocukları eğlendirdi. Özellikle Kuran bayramı için “Emanet” topluluğu iki yeni şarkı hazırladı ve seslendirdi.

CRO DUM Kırım’ın basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest