GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Ahmet Davutoğlu’na Şeref Yarlığı Takdim Edilecek

Dünya Kırım Tatar Derneği, Kırım Tatar milletinin milli mücadelesine katkısı olanlara ve Kırım’a emeği geçenleri ”Şeref Yarlığı na” layık görüyor.
Londra’da hayatını kaybeden Kırımlı yazar Cengiz Dağcı’nın naaşı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından Kırıma getirilerek defni yapıldı.
Ayrıca Cengiz Dağcının vefatının 10. Yılı münasebetiyle Ata Topraklarına Hasret Giden Bir Sürgün konulu Anma etkinliği düzenleyen Prof Dr. Ahmet Davutoğlu Şeref Yarlığı verilmesi kararı verdik.

Gelecek Partisi, Kırım sürgünün sembol ismi yazar ve Şair Cengiz Dağcı’yı İstanbul’da düzenleyeceği etkinlikle anacak. Etkinlik, 10 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Gelecek Partisi, Kırım sürgünün sembol ismi, Türkçe yazdığı eserleri ile tüm dünyada tanınan, yazar ve Şair Cengiz Dağcı’yı vefatının 10. yılında anıyor. Dağcı için 10 Ekim Pazar günü, İstanbul’da Ata Topraklarına Hasret Giden Bir Sürgün’ etkinliği düzenleyen Gelecek Partisi, Zafer Karatay’ın yönetmenliğini üstlendiği Cengiz Dağcı Belgeseli gösterimi de gerçekleştirecek.

Gelecek Partisi Kültür Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Sivil Toplum Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, yazar İsa Kocakaplan konuşmacı olacak. Kırım Türkülerinin de seslendirileceği etkinlikte ayrıca Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yapacak.

KIRIM’A DEFNEDİLMİŞTİ

Dağcı, 22 Eylül 2011’de Londra’da vefat etmiş, cenazesi dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun girişimleri sonucu hasret olduğu ata topraklarına, Kırım’a defnedilmişti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest