GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

AFGANİSTAN’A DESTEK PLATFORMU’NDAN BM’E ÇAĞRI : AFGANİSTAN’DA İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

BASIN AÇIKLAMASI

AFGANİSTAN’DA İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

AFGANİSTAN’A DESTEK PLATFORMU’NDAN BM’E ÇAĞRI

AFGANİSTAN’DA İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Milyonlarca Masum İnsan İki Ateş Arasında Kaldı

            ABD ve NATO askerlerinin çekilme kararı aldığı Afganistan’da Taliban Hareketi ile Kabil Hükümeti Güvenlik Güçleri arasındaki çatışmalar, iç savaşa dönüşüyor. Taliban mücahitlerinin ülkenin %75’ni ele geçirdiği söyleniyor. Bölgeden gelen haberler ve video görüntüleri, iki ateş arasında kalan halkın açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını gösteriyor. Her gün binlerce masum insanın bir parça kuru ekmek için, bir yudum su için kuyruğa girdiği gelen haberler arasında.

            İç çatışmaların yaşandığı bölgelerde İŞİD benzeri katliamların yaşandığı, kendilerinden olmayanların kafalarının kurbanlık koyun gibi kesildiği, vahşi infaz görüntülerinin halka zorla seyrettirildiği gelen videolardan anlaşılmaktadır. Taliban askerlerinin evlerdeki kızları ve genç erkekleri kayıt altına aldıkları ve kızların mücahitlerle evlenmeye zorladıkları gelen bilgiler arasında. Gençlerin ise bir nevi teminat olarak Taliban saflarında eğitilmek üzere kamplara sevk edilmeye başlandığı bilgisine ulaştık. Bu bilgilerin doğru olmadığına inanmak istiyoruz.

            Velhasıl bölgede insanlık dramı yaşanmaktadır. Milyonlarca masum insan iki ateş arasında kalmış, çaresizce dünyanın yardım elini uzatmasını beklemektedir. BM UNHCR yetkilileri başta olmak üzere Amerika, Pakistan, Türkiye, Katar gibi ülkeler bu insanlık dramı ile yakından ilgilenmek durumundadırlar.

Bu vesileyle BM yönetimini, Kabil Hükümeti ile Taliban Hareketi’ni, masum halkın güvenliğini, sağlığını, eğitim ve iaşesini karşılayacak şekilde önlemler alınmasına izin vermeye davet ediyoruz.

Biz Avrasya Federasyonu olarak, bölgeye yardım ulaştırmak için, bölgeden kaçan mültecilere insani yardım ulaştırmak için Afganistan’a Destek Platformu’nu oluşturmaya karar verdik. Hem Avrasya Federasyonu hem de Afganistan Platformu olarak bu insani drama son verilmesi için üzerimize düşen insani katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu yetkililerle ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. 

İsmail CENGİZ

Genel Başkan

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest