GenelGüncel

5 ülke Hazar Denizi’nin hukuki statüsü konusunda anlaştı

Kazakistan’da düzenlenen 5. Hazar Ülkeleri Devlet Başkanları Zirvesinde, Hazar Denizi’nin statüsü ve kaynaklarının kullanımı konusunda anlaşmaya varıldı. Kıyıdaş ülke liderleri Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Hazar’ın hukuki statüsünü belirleyen anlaşmaya imza attılar.

Hazar’da ekonomi, ulaştırma, çevre, güvenlik ve diğer alanlardaki iş birliği konularının da ele alındığı zirve kapsamında farklı ikili ve bölgesel anlaşmalar da anlaşmalar da imza edildi. 5 ülkenin hükümet yetkilileri, ulaştırma, ticari ve ekonomik işbirliği, Hazar Denizi’nde olayların önlenmesi anlaşmalarının yanı sıra organize suç, terörizmle mücadele ve Hazar ülkeleri sınır güvenlik kurumları arasında iş birliğini öngören protokolleri imzaladı.

 

 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest