Kültür Sanat

5 MAYIS DOĞU TÜRKİSTAN’DA DOPPA GÜNÜ

DOPPA Doğu Türkistan’da isyan,baş kaldırma,özgürlük sembolü olarak halk içinde yayılmış durumda. Komünist Kızıl Çin tüm yasaklamalara rağmen Uygurlar kendi topraklarında var olma mücadelesini sürdürmektedirler. Günlük yaşamlarının bir sembolü olan DOPPA katil Çin tarafından bir tehlike görülerek kamu ve resmi dairelerde ve okullarda Uygurların DOPPA giymemeleri hakkında çeşitli defalar yasaklar çıkarmış, en son 06.05.2013 tarihinde Urumçi’de lise öğrenimi gören 23 Uygur talebe okuldan uzaklaştırma cezası almıştı.

Tüm bunlara rağmen DOPPA Doğu Türkistan’da isyan, baş kaldırma, özgürlük sembolü olarak halk içinde yayılmış durumda özellikle 5 Mayıs’ta tüm Doğu Türkistan’da beşikten mezara kadar her kes en yeni DOPPA larını giyerek giyerek Katil Çin devletine biz buradayız,diyerek meydan okuma günü kabul edilmektedir.

Muharecetteki tüm Doğu Türkistan lılarda DOPPA larını giyerek sosyal medya aracılığı ile haber salarak onların yalnız olmadıklarını,acılarını beraber paylaştıklarını dile getirmektedir.

Siz değerli Doğu Türkistan dostlarına DOPPA hakkında daha geniş bilgiyi aşagıdaki sitemizden temin edebilirsiniz.

http://gokbayrak.com/sayfa.asp?id=106

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest