GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

21 Şubat Qırımtatar Ana Tili künü

Dünya Qırım Tatar Dernek Başqanı Mustafa Sarıkamış 21 Şubat künü Dünya Ana Tili qayd etile. Qırımtatar Ana Til gününü hayırlayman. Ne mutlu bizge ki böyle bülbül ana tilimizge sahipmiz. Sahipmiz de aceba tolusu ile mi? Psihologlar balalar 5 ayğa qadar qaysı tilini eşitseler o tilni ezberlegenini aytalar. Onuñ içün til terbiyesi taa ana qarnında başlamağa kerektir. Ebet milletimiz nice zorluqlar çekip tilini ne yazıq ki yoq olayatqan halğa qoyğan edi. Ama çoq şükür şimdi daha çoq buna qıymet kesemiz. Ana tilini bilmege bu bir moda degil bu her kün hayatınıñ kerekçesidir,bir normadir.

Milletimizniñ mentaliteti eñ başta dinimiz,soñra tilimiz kösterebile. İnsan ecnebî tillerni bilse pek yahşı,faqat ne tilde laf etse o halqqa aittir.Ya siz turmuşta hangi tilde laf etesiñiz? Özümüznü halq olaraq hürmet etsek kimligimizni qorumağa kerekmiz. Çünki eger tilimizni coysaq zayıf millet kibi yavaş-yavaş yer yüzünden silinecekmiz. Tabi qırımtatar halqı tirenmege ve çalışmağa bilgen bir millettir. Onuñ içün ana tilimizni sayıp,sevip Vatanimizda yaşatayıq sonsuzğa qadar. Ana tili künü hayırlı olsun, qıymetli milletim. 

21 Şubat Qırımtatar Ana Tili Günü

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest