GenelGüncel

21. asır Türk asrı olacaktır

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı yazılı açıklamada ”

Türk’ün son yüzyılda gülmeyen makûs talihi değişmeye başladı. Türk Cihan Hâkimiyeti mefkûresinin tohumu yeniden atıldı.  Türk devletinin tarih sahnesinden silinmesine engel olarak devleti kuran irade yeniden şahlandı. Türk Cihan Hâkimiyeti mefkûresinin tohumu yeniden atıldı. 21. asır Türk asrı olacaktır.

Kırım Tatar Türkleri, Anadolu topraklarını her zaman vatanları bilmiş, Türkiye için “Ak Topraklar” tabirini kullanmışlardır.

İsmail Bey Gaspıralı, Müstecib Ülküsal, Edige Kırımal, Şevki Bektöre gibi büyük fikir adamlarını yetiştiren Kırım Türkleri, Osmanlı İmparatorluğu döneminden başlayarak, “Ak topraklar” dedikleri Türkiye Cumhuriyeti topraklarına göç etmişler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması için büyük çabalar sarf etmişlerdir. Birçoğunun beyaz yakalı olmasının yanı sıra, genellikle çiftçilik yapan Kırım Türklerini Polatlı ve çevresindeki arazinin elverişsiz oluşu yıldırmamış, tarımda uyguladıkları yöntemlerle büyük ve kurak araziyi bayındır hale getirmiş, bölgenin “Anadolu’nun buğday ambarı”na dönüşmesinde birinci dereceden katkı sağlamışlardır. Bölgedeki Kırım Türkleri arasında yaptığım araştırmalar döneminde gözlemlediğim kadarıyla, Kırım’a karşı büyük bir özlem duyulmaktadır ve Türkiye de Kırım Türkleri için “vatan” konumundadır. Hayatında Kırım’a hiç gitmemiş Kırım Türkleri bile o özlemi yaşamakta, Kırım’da tekrardan yaşayacakları günü beklemektedir.

Covid-19 virüsü Zalim devletlerin tahtadan kaleler olduğunu göstermiştir. Bu tahtadan kalelerin akıbetini hep birlikte göreceğiz.

Türk Dünyası, alanı 11. 2 milyon km 2 yi aşan ve nüfusu 375 milyona ulaşan bir büyük siyası coğrafya birliğinin adıdır. Bu kültürel ve etnik birliğin sınırları, Adriyatik denizi kıyılarından başlar ve Çin’in başkenti Pekin yakınlarındaki ünlü tarihi Çin seddine kadar devam eder.

Sınırları içinde 1991 yılın da 8 bağımsız Türk devleti vardı. Ama bunlar büyük Türk Dünyası arazisinin ancak % 43.7’sine (49 milyon km) egemendi. Kalan % 56.3 gibi yüksek bir payındaki (63 milyon km) Türk devletleri henüz bağımsız ve egemen değillerdir. Sovyet imparatorluğunun yerini alan Rusya Federasyonu, Gürcistan ve Çin’in işgalleri altındadırlar.

ABD, Rusya, Avrupa başta olmak üzere bütün dünya büyük tehdit altında. Avrupa Birliğinin koronavirüs salgını sonrası olağanüstü hal ilan edip bütün sınırlarını kapattı.

Aziz milletimiz Devletimizin aldığı bütün kararlara uymalıdır. Evde kalmak zordur. Ama sabretmek gerekiyor. Önümüzde aydınlık günler vardır. Bütün Dünya Halklarının beklediği Barış,huzur,mutluluk ve eşitliği Türkler göstereceklerdir.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest